Heikki Salo & Ruuskanen Railio Duo Virkkalan Klubitalolla

Teatteri Trala esittää yhteistyössä Musiikkiteatteri Kapsäkin kanssa Virkkalan Klubitalolla Heikki Salo & Ruuskanen Railio Duo -konsertin ensi lauantaina 11.11. kello 19.00.

RRDUO.jpg

Ruuskanen Railio Duo

 

Luvassa lavalla ja ihan luvan kanssa on hurmaava, akustinen ja intiimi konsertti-ilta Virkkalan Klubitalon nostalgisessa salissa, kun muusikkoduo Veera Railio (laulu, viulu) & Maija Ruuskanen (piano, laulu) sekä illan tähtisolisti, Miljoonasateen nokkamies, laulaja-lauluntekijä Heikki Salo iskevät hynttyyt yhteen.

Nämä kolme rytmimusiikin, pop- ja rock-skenen sekä musiikkiteatterin monitoimijaa kohtasivat Musiikkiteatteri Kapsäkin Ruuskanen Railio Klubilla, kun Heikki Salo vieraili siellä tähtivieraana keväällä 2012. Tuolloin he totesivat, että kemiat taitavat tosiaan toimia ja yhteistyötä on siitä sitten jatkettu useilla klubikonserteilla.

Näitä kolmea muusikkoa yhdistävät monipuolisuus sekä intohimo kokeilla, sekoittaa ja seikkailla musiikillisten tyylilajien viidakossa. Heikki Salon soolotuotanto sekä rakkaat, ikivihreät Miljoonasade-klassikot muuntuvat uusiksi sovituksiksi ja elävät kamarimusiikillisesti hetkessä.

Veera Railiolla on myös vankka yhteys Länsi-Uusimaahan ja Lohjan alueeseen, hän on yksi Lohjansaaressa toimivan Ilpo Tiihosen ja Merja Ikkelän luotsaaman Saariteatterin taiteilijoista ja Railio haluaa luoda uusia verkostoja ja yhteistyöfoorumeita Lohjan alueelle. Monta yhteistyökanavaa onkin jo kohdannut ja Virkkalan Klubiteatterin lava löytyi yhdessä Teatteri Tralan voimahahmojen Teija Malénin ja Jussi Salmisen kanssa.

Veera Railiolla ja Maija Ruuskasella on todella laaja ilmaisupaletti kahden naisen orkesterillaan, instrumentteina piano, viulu, cajon-rytmisoitin ja stemmalaulut.

Lauantain klubikonsertin laulut ovat retrospektiivi Heikki Salon uran varrelta ja palvelevat nostalgiannälkäisiä. Pienellä, mutta pippurisella instrumentaatiolla vetäistään siis tyylilajien kirjosta yllättäviä numeroita ja eletään hetkessä, kamarimusiikillisessä hengessä. Kolmikon vahvuutena on laaja musiikillisten tyylilajien hallinta ja hienosti soivat stemmalaulut.

Ruuskanen Railio Klubi on toiminut Musiikkiteatteri Kapsäkissä jo vuodesta 2011. Näiden kahden voimanaisen duo on klubimaisena konserttikokoonpanona vieraillut vaihtuvien solistien kanssa mm. Lohjalla Cafe Laurissa.

Alitalon omenaviinitila, Ciderberg Oy:n tunnelmallinen baari on auki Klubitalolla konsertin ajan. Lippuvaraukset: teatteri.trala@gmail.com / 041 431 3939.