Kampaamosta piristystä syksyyn ja juhliin

DSC_1285.JPG

Tony Koskiluoma-Vaarno on ollut kiinnostunut kampaajan työstä pikkupojasta lähtien.  

 

Tony Koskiluoma-Vaarno perusti Parturikampaamo ja kauneushoitola VOX:in Lohjalle neljä vuotta sitten. VOX:ssa työskentelee tällä hetkellä kolme kampaajaa ja yksi kosmetologi.

-Ennen VOX:ia toimin yli kymmenen vuotta kouluttajana ja kiersin ympäri Suomea ja Eurooppaa. Kun siunautui lapsia, halusin rauhoittua. Reissuhomma on kivaa, mutta aikansa kutakin. Nautin kuitenkin kouluttamisesta ja reissaamisesta, joten en ole ihan kokonaan luopunut kouluttamisestakaan, Koskiluoma-Vaarno kertoo.

Parturikampaajaksi Koskiluoma-Vaarno on halunnut pikkupojasta lähtien.

-Äitini mukaan olen jo kuusivuotiaana sanonut ensimmäisen kerran, että voisi olla kivaa olla kampaaja. 7-luokalta lähtien olen panostanut selkeästi tähän ammattiin. Kampaajan työssä näkee heti työnsä tuloksen. Tykkään taiteellisuudesta ja olen myös piirtänyt aina. Kampaajan työ sopii sosiaaliselle ihmiselle. Vakioasiakkaisiin muodostuu side ja heidän kanssaan puhutaan syvällisempiäkin asioita. Tässä ammatissa on ihanaa tavata ihmisiä ja kuulla miten heillä menee. Se lisää intohimoa elämäntyöhöni, Koskiluoma-Vaarno kertoo.

Koskiluoma-Vaarnon kokemuksen mukaan ihmiset käyttävät nykyään paljon kauneudenhoitopalveluja.

-Kampaamokäynti on oma pieni hetki, arjen luksusta. Hiukset ovat naisen kruunu, joten on kiva, että ne ovat kunnossa, Koskiluoma-Vaarno toteaa.

 

Ruskean eri sävyjä syksyyn

Koskiluoma-Vaarno kertoo, että kesällä ihmiset hakevat hiuksiinsa vaaleita sävyjä, mutta syksyllä halutaan tummempaa.

-Ruskean lämpimät ja kylmät sävyt ovat tämän syksyn trendejä. Nykyään ei kuitenkaan ole enää yhtä ja ainoaa oikeaa, vaan trendit ovat todella laajoja. Se on kampaajallekin ihanaa, kun pääsee koko ajan toteuttamaan erilaisia juttuja. Silloin, kun tulin itse alalle, trendit oli rajattu todella tarkasti, Koskiluoma-Vaarno kertoo.

Nyt haetaan enemmän pieniä sävyeroja ja luonnollisuutta kuin voimakkaita kontrasteja. Leikkauksen osalta suosittuja ovat selkeät linjat ja tasamittaiset latvat.

-On monia vaihtoehtoja, joita asiakas voi itse viimeistellä kotona. Nyt haetaan aiempaa enemmän myös kiharoita. Kun pohjalla on vähän kiharaa, hiuksia on helpompi viimeistellä kotona, kun ne lähtevät helpommin taipumaan, Koskiluoma-Vaarno kertoo.

Miehet haluavat luonnollisia värejä ja jakauksella taakse tai sivulle käännettyjä kampauksia.

-Klassiset parturintyöt ovat sivuuttaneet ananastukan. Parrat ovat tulleet muotiin. Miehet käyttävät parturipalvelua, jotta pärjäävät pitkän parran kanssa, Koskiluoma-Vaarno sanoo.

Hiuksien hoitoon hän suosittelee hyvää shampoota ja hoitoainetta sekä niiden lisäksi mahdollisesti hiuksiin jäävää hoitoainetta sekä muotoilutuotetta suojaamaan mekaaniselta rasitukselta, kuten suoristamiselta.

-Kampaamojen tuotteissa on käytetty laadukkaita raaka-aineita. Nykypäivänä ihmiset ovat hiusten hoidostakin hyvin valveutuneita, koska tietoa saa helpommin kuin esimerkiksi 15 vuotta sitten, Koskiluoma-Vaarno toteaa.

 

Juhlavuutta kampaamosta

Myös lähestyvä pikkujoulukausi sekä joulu ja uusivuosi näkyvät kampaamoissa.

-Pikkujoulukausi alkaa loka-marraskuun vaihteessa. Yksityiset ovat viettäneet pikkujouluja koko ajan, mutta nyt yrityksetkin ovat taas alkaneet viettää niitä enemmän. Myös joulua varten valmistaudutaan käymällä kampaajalla. Se on suomalaisille tärkeä juhla, jolloin halutaan olla nättinä, kun käydään kylässä ja otetaan valokuviakin. Itse koen, että kampaajalla käyminen on valmistautumista suureen juhlaan. Mielestäni on myös mukavaa kuunnella asiakkaiden joulusuunnitelmia. He ovat niin iloisia ja onnellisia, kun perhe ja sukulaiset ovat ympärillä jouluna. Joulun ja uudenvuoden välipäivinäkin käydään paljon kampaajalla, kun ihmisillä on siinä vapaata, Koskiluoma-Vaarno kertoo.

Juhlakampauksissa suositaan nykyään mm. auki olevia hiuksia.

-Yhdessä kohdassa juhliin laitettiin paljon kiharoita, mutta nyt halutaan pitää hiukset auki tai laittaa pieniä laineita tai sileä nuttura. Sileys ja yksinkertaisuus on nyt suosittua, kuten myös letitykset. Ne tuovat luonnetta kampaukseen ja ovat hyviä, jos kampauksen pitää kestää pitkään, Koskiluoma-Vaarno sanoo.