Lohjalle tulosta Ambassador’s Cupissa

Viikonloppuna kilpailtiin vuoden suurin kansainvälinen Taekwondokilpailu, Ambassador’s Cup, Vantaan Trio Sport Centterissä! Ambassador’s Cupin suojelija ja sponsoroija, Etelä-Korean suurlähettiläs Kim Soo Gwon avasi nimikkokilpailut ja kertoi innoissaan myös tulevista XXIII talviolympialaisista, jotka järjestetään 9.–25. helmikuuta 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa.

Lähes 500 kilpailijaa otti Vantaalla mittaa toisistaan. Päivän aikana nähtiin muun muassa MM-pronssimitalistien Frans Salmen, Johanna Nukarin ja Venäjän Natalia Tipliakovan (MM-hopea) suoritukset poomsae-liikesarjoissa sekä kadettien EM-kilpailujen viidennen sijan saavuttaneen Eddie Quiñonesin otteluita. Mitalijahdissa on mukana ottelijoita ja liikesarjalaisia Suomen lisäksi Venäjältä, Tanskasta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta.

 

NAAM KULTAA JA KAKSI HOPEAA, TÄHTÄIN JO VUODEN 2018 MM-KILPAILUIHIN

Viikonlopun parhaasta suorituksesta vastasi Mudon ry:n Naam Suomalainen, joka saavutti kaikissa kolmessa rankingsarjassa finaalipaikan sekä finaaleissa mitalisijoituksen. Vasta 15-vuotias Naam kilpaili alle 18-vuotiaiden henkilökohtaisessa, pari. sekä ryhmäsarjoissa. Naamilla onkin ajankohtaista tehdä päätöksiä siitä, haluaako yrittää maajoukkueeseen ensi vuonna. Maajoukkueen päätavoite on 2018 marraskuussa pidettävät MM-kilpailut. Naam jäi vuoden 2016 MM-kilpailussa harmittavasti yhden sijoituksen vajaaksi jatkopaikkaa, kun 12 joukko meni finaaliin. Tänä vuonna on vielä yhdet isommat kilpailut marraskuun lopulla. Lisäksi alkuvuoteen ajoittuu PM (Pohjoismaiden mestaruuskilpailut), jotka pidetään Vantaalla 20.1.2018.

Henkilökohtaisessa Juniorityttöjen 15-17-vuotiaat, Naam tuli toiseksi niin semifinaalissa kuin finaalissakin ja toi hopeamitalin mukanaan kotiin. Suoritukset olivat vahvoja, mutta jotain niistä puuttui.

– Minulla on hivenen kivuntuntoa takareidessä, ja en kyennyt ehkä ihan parhaaseen suoritukseen. Mutta kyllä se siitä, kun laittaa silmät kiinni, miettii tavoitetta ja antaa mennä tunteella, kertoi Naam itse.

Suomen Taekwondoliiton liikesarjamaajoukkueen juuri valittu päävalmentaja Marco Halonen, katsoi myös Naamin suoritusta;

– Suoritus oli tasapainoinen, mutta räjähtävyyttä voimantuotossa oli jotenkin normaalia vähemmän.

Parisarjassa kovassa kilpailussa Espoon Mico Knutssonin 16v kanssa selvisivät finaalikierrokselle kolmanneksi parhailla suorituksilla. Finaalissa oli kovatasoinen kilpailu 3 Suomalaisen ja 2 Venäläisen parin kesken. Naam ja Mico paransivat suoritustaan, ja vahvalla suorituksella sijoittuivat toiseksi, vain 0,06 pisteen päähän voittajaparista. Naam ja Mico voivat vielä ikänsä puolesta kilpailla juniorisarjassa. Suomessa tämänkin kilpailun voittanut pari Eevi Huuskonen Espoosta ja Veeti Koivistoinen Kuopiosta, ovat hallinneet sarjaa muutaman vuoden, ja he siirtyvätkin ensi vuonna aikuisten sarjaan, kun molemmille tulee 18 vuoden ikä täyteen. Naam ja Mico pohtivat, haluavatko yrittää maajoukkueeseen parisarjassa ensivuodeksi. Sarjassa tulee olemaan kova kilpailu usean parin kesken.

Ryhmäsarjassa Naam yhdessä Klaukkalan Tara Tuokon ja Espoon Eevi Huuskosen kanssa tekivät vahvat suoritukset niin semifinaali- kuin finaalikierroksellakin. Molemmilla kierroksilla tytöillä oli yli 0,4 pistettä eroa seuraaviin ryhmiin. Tytöt ovat kilpailleet junioreiden ryhmänä jo pitkään, mutta tämä on viimeinen vuosi yhdessä, koska Eevi siirtyy aikuisten ikäsarjaan.

 

LOHJALAISILLE HARRASTAJILLE MYÖS KULTAA JA HOPEAA

Lasten harrastajasarjassa tuli myös mitaleita, kun Lohjan Taekwondoseuran Elvi Ollila voitti ja Aino Kangasmaa tuli toiseksi vihreävöisten lasten sarjassa. Tytöt myös tulivat hienosti toiseksi lasten parisarjassa.

Lohjan Taekwondoseurasta olivat mukana kisaamassa myös Jasu Teuronen, joka tuli Junior poikien sarjassa 9. sijalle, eikä selviytynyt finaalikierroksille. Ranking sarjoissa finaaliin pääsee semifinaalikierroksen viisi parasta.

Harrastajasarjoissa ei ole erikseen useita kierroksia, vaan ainoastaan kaikki suoraan finaalissa. Lohjalta olivat mukana kilpailemassa myös Enna Turunen, joka tuli 6. sijalle sinivöisten harrastajien sarjassa sekä Tuuli Vatula joka tuli 9. sijalle vihreävöisten harrastajien sarjassa.

 

OTTELUSTA KULTA JA PRONSSI MUDON HARRASTAJILLE

Ambassadors Cupissa järjestettiin myös vuoden suurin Taekwondon ottelukilpailu Suomessa.

Ottelijoita oli 346 Suomesta, Venäjältä, Tanskasta, Ruotsista, Virosta ja Latviasta.  Lohjalta mukana oli kaksi ottelijaa Mudo ry:stä, jotka molemmat saivat mitalin omista sarjoistaan.

Aamupäivän harrastaja sarjoissa Mudon Leevi Lindfors 16 v selvitti tiensä aina finaaliotteluun asti ja sai siellä vastaansa itseään huomattavasti vanhemman ja vahvemman Viron Kartash Karlisin. Karlis voitti matkallaan finaaliotteluun Espoon Toni Kemppaisen ja vaikutti etukäteen hankalalta ja vaikealta vastusjajalta. Onneksi pääsimme seuraamaan tämän ottelun ja laatimaan hyvän suunnitelman häntä vastaan finaaliotteluun, kertoo Mudo Ry:n otteluvalmentaja Jari Seppälä.

Semifinaali paljasti selvästi millä taktiikalla Karlis haluaa otella ja pystyimme hyvin eliminoimaan hänen vahvuutensa pois. Toteutimme Leevin kanssa paljon hyökkäävämpää ja aggressiivisempaa tyyliä, kuin mitä Espoolainen semifinaali vastustaja oli kokeillut eikä vahva Virolainen päässyt kertaakaan painostamaan Leeviä koko ottelun aikana, kertoo valmentaja Seppälä ottelun kulusta. Tuloksena selvä pistevoitto ottelusta ja samalla koko sarjan kultamitali Lohjalle.

Leeville nämä olivat vasta toiset kilpailut, ja hän olikin todella tyytyväinen suoritukseensa. Leevi suoritti tänä vuonna mustan vyön Taekwondossa.

– Leevi on vielä tosi nuori kaveri, mutta näyttänyt jo kahdessa kisassa, että hänestä Mudo ry saa tulevaisuudessa todella taitavan ja kylmäpäisen ottelijan miesten sarjoihin, kertoi valmentaja Seppälä.

Miesten alle 63-kiloisten Liigasarjassa Mudo ry:n Ehsanulla Ahmadi saavutti kolmannen sijan otellessaan ensimmäistä kertaa kansainvälisessä sarjassa, jossa mukana oli erittäin kovia ulkomaalaisia vastustajia. Mukaan oli saatu muun muassa Latvian Mestari ja paljon kansainvälisiä kilpailuja kiertänyt Davids Berzins ja Universiadeissakin Ruotsin maajoukkueessa mukana ollut Noak Alami. Semifinaaleissa otteluparit muodostuivat siten että Latvian Berzins kohtasi Helsingin Sami Leskisen, jonka Ehsanulla voitti hiljattain Porvoon turnauksessa. Tästä Davids Berzins selkeällä pistevoitolla finaaliin. Kaavion toisella puolelle semifinaaleihin selvisivät Ruotsin Alami ja Mudo ry:n Ehsanulla Ahmadi.

Ehsanulla ja Alamin ottelusta muodostuikin todella kova ja vauhdikas kamppailu toisesta finaalipaikasta Latvian Berzinsiä vastaan. Ruotsalainen kokemuksellaan hienokseltaan hallitsi ottelun kulkua ja oli alusta asti muutaman pisteen johdossa. Ehsanulla pääsi aina välillä kuromaan piste eroa pienemmäksi, mutta Ruotsalainen sai joka kerta hieman kiristettyä vauhtia ja vei ottelun lopulta lukemin 21-7.

– Ehsanullan ja Alamin ottelu oli mielestäni sarjan kovin ja jopa ”moraalinen loppuottelu”, näin voitaneen sanoa, kun Alami vei finaalin miten tahtoi ja kaatoi Latvialaisen 22-1, toteaa Seppälä.

– Ehsanullalta, joka täytti vasta hiljattain 18, kuitenkin todella pirteä ottelu ja hyvä näyttö siitä, että taidot ja vauhti riittävät jopa kansainvälisessäkin seurassa, hyvä ottelu.

leevi.jpg

Kultapoika Leevi Lindfors. 

MAAJOUKKUEN JOUKKUEENJOHTAJA JATKOSSA LOHJALTA

Mudo ry:n pääopettaja ja Naam henkilökohtainen valmentaja Vesa Suomalainen vahvistettiin viikonloppuna Suomen Taekwondoliiton Liikesarjamaajoukkueen joukkueenjohtajaksi. Vesa toimii tehtävässä toistaiseksi.

– Tehtävä on minulle kunnia asia, en saa siitä palkkaa mutta saan valtavasti uusia kokemuksia. Sydämellä, rakkaudesta lajiin ja kannustaen harrastajia on ihan riittävä motivaatio tehtävän suorittamiseen. On tässä myös samalla ns kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Naam harjoittelee maajoukkueen mukana, ja joka tapauksessa olen paikalla yleensä aina kun maajoukkue kokoontuu. Olen kulkenut mukana jo viimeiset vuodet ja tunnen lajin urheilijoita ja valmentajia paljon. Toimin myös tuomarina kilpailuissa, ja pystyn tukemaan myös joukkuetta omalla tietotaidollani kohti menestystä, kertoo Vesa.

 

TULOKSET LOHJALAISTAN OSALTA

 

LIIKESARJAN VIRALLISET RANKINGSARJAT

Finaaliin pääsee semifinaalien kautta 5 parasta rankingsarjoissa.

 

Junior tytöt 15-17-vuotiaat FINAALI

1.Huuskonen Eevi, Espoo Hwarang Team Ry 7,81

2.Suomalainen Naam, Mudo Ry 7,61

3.Ingholt Frederikke, Denmark East 7,24

 

Junior pojat 15-17-vuotiaat SEMIFINAALI

9. Teuronen Jasu, Lohjan Taekwondoseura Ry 5,52

 

Junior pari 15-17-vuotiaat FINAALI

1. EHT, Kuopio, 6,96, Koivistoinen Veeti / Huuskonen Eevi

2. EHT, Mudo, 6,90, Knutsson Mico / Suomalainen Naam

3. Russia Poomsae Team 6,75, Malinovskii Ivan / Vikulina Anastasiya

 

Junior ryhmät 12-17-vuotiaat FINAALI

1. EHT, Klaukkala, Mudo FIN, 6,90, Huuskonen Eevi / Tuokko Tara / Suomalainen Naam

2. Russia Poomsae Team RUS, 6,51, Utkin Andrei / Razgulyaev Igor / Antonov Nikita

3. Club-Victory RUS, 6,41, Sholokhova Veronika / Gavrishina Alexandra / Degtyareva Anastasiya

 

LIIKESARJAN HARRASTAJASARJAT

Lapset vihreät vyöt

1.      Ollila Elvi, Lohjan Taekwondoseura Ry 6,61

2.      Kangasmaa Aino, Lohjan Taekwondoseura Ry 6,60

 

Harrastajat yli 14-vuotiaat sinivöiset

6.  Turunen Enna, Lohjan Taekwondoseura Ry 6,06

 

Harrastajat yli 14-vuotiaat vihreävöiset

4. Vatula Tuuli, Lohjan Taekwondoseura Ry 5,78

 

Lapset Harrastajat parit

1. Denmark East 7,20, Broennum-Carlsen, Nete / Liborius Jensen, Silje

2. Lohjan Taekwondoseura Ry, 6,18, Ollila Elvi / Kangasmaa, Aino

3. Ema Sport, 6,10, Kaartinen, Rasmus / Kaartinen, Rebekka

 

OTTELU RANKING

Miehet alle 63-kiloiset

1. Alami Noak, Wermdo TKD SWE

2. Berzins Davids, TKD Marupe LAT

3. Ahmadi Ehsanulla, Mudo Ry FIN ja Sami Leskinen Helsinki FIN

 

OTTELU HARRASTAJAT

Miehet yli 80-kiloiset

1. Lindfors Leevi, Mudo ry FIN

2. Karlis Kartash, Estonian Taekwondo Union EST

3. Kemppainen Toni, Espoo Hwarang Team Ry FIN

Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta :  http://www.suomentaekwondoliitto.fi/ambassador-s-cup/results/

 

ottelu.jpg
Punaisessa pronssimitalisti  Ehsanulla Ahmadi Mudo ry ja sarjan voittaja Alami Noak Alami Wermdo TKD SWE

naam.jpg

JUNIORTYTTÖJEN FINALISTIT PALKINTOJEN JAKO .Naam noutaa hopeapokaalia