Lohjan seudun Muistiyhdistys ry tukee muistisairaita ja heidän läheisiään

Lohjan seudun Muistiyhdistys ry on vuonna 2005 perustettu muistisairaiden, muistioireisten ja heidän läheistensä tukijärjestö. Toiminnan tarkoituksena on lisätä tietoa muistioireita aiheuttavista sairauksista ja edistää myönteistä suhtautumista sairastuneisiin sekä kohentaa muistisairauksiin sairastuneiden ja heidän omaistensa elämänlaatua.

Lohjan seudun Muistiyhdistys ry on Muistiliiton jäsenyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on toimia hoidon ja kuntoutuksen puolesta yhteistyössä eri tahojen kanssa mm. edistämällä jäsenten sosiaalista kanssakäymistä sekä osallistumista kulttuuri- ja virkistystoimintaan. Yhdistyksen jäseniltä saa neuvoja ja opastusta muistisairauksiin liittyvissä kysymyksissä. Yhdistys tiedottaa ja järjestää koulutusta sairastamiseen liittyvistä aiheista.

Yhdistys tunnettiin ennen nimellä Lohjan seudun Dementiayhdistys. Marraskuun alussa yhdistyksen nimeä on nykyaikaistettu ja se on nyt Lohjan seudun Muistiyhdistys ry. Syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018 Kirsi Niemen. Hallituksen jäsenet ovat: Johanna Lankinen, Eila Nieminen, Tuula Rönnblad, Anne Hägglund, Teija Lehervo, Kirsi Reijonaho, Päivi Ridanpää-Tolvanen sekä Kai Tervonen.

Yhdistyksen tavoitteena ensi vuodelle on jäsenhankinta, toiminnan laajentaminen Lohjan ympäristöön sekä tapahtumiin osallistuminen ja järjestäminen. Muistikahvilat jatkuvat kuukauden ensimmäinen maanantai Lohjan Palvelukeskuksen juhlasalissa. Yhdistyksen sivut löytyvät Facebookista.