Mustion Linnankrouvi on Suomen 10. paras ravintola

mustio1_0.jpg

Ruotsalainen White Guide Nordic on valinnut Mustion Linnankrouvin Suomen 10. parhaaksi ravintolaksi. White Guide arvostelee vuosittain 350 pohjoismaista ravintolaa ja pisteyttää niiden ruuan, palvelun ja miljöön.

Mustion Linna on aateliskartano, jonka edistyksellinen historia velvoittaa laatuun. Ravintolatoimenpäällikkö, keittiömestari Niko Tuominen on vaalinut tätä asennetta. Viisi vuotta sitten asetettiin tavoite tulla Suomen parhaaksi maaseuturavintolaksi. Tavoite kirjoitettiin fläppitaululle ja teipattiin jääkaapin oveen. 2015 tämä tavoite saavutettiin. Toimitusjohtaja kreivitär Christine Linderin, Linnan nykyisen omistajan Filip Linderin ja Tuomisen uutena tavoitteena oli nousta White Guide Nordicissa 10 parhaan ravintolan joukkoon. Tavoite saavutettiin vuodessa. Sen saavuttaminen vaati sitoutuneen ja työstään ylpeän henkilökunnan, hikeä ja sisäisen palon.

-Olemme erityisen ylpeitä saavutuksestamme. Sija 10 White Guide Nordicin listauksessa on pitkäjänteisen työn tulos. Olemme määrätietoisesti pyrkineet kehittämään ravintolaamme niin ruuan kuin palvelummekin osalta. Olimme muutaman kuukauden kiinni talvella laajennuksen vuoksi ja tällöin iso osa henkilökunnastamme kävi mm. työharjoittelussa Helsingissä, Saksassa ja Ruotsissa ihan vaan kehittääkseen ammattitaitoaan. Olemme luoneet selkeät tavoitteet, joihin olemme tietoisesti pyrkineet. Keskiössä on ammattitaitoinen, äärettömän motivoitunut henkilökunta ja hyvä ryhmähenki, jossa yhteen hiileen puhaltaminen on itsestäänselvyys, Tuominen kertoo.

mustio2_0.jpg

 

Mustion Linna kehittyy jatkuvasti

Viime vuonna edesmenneen kartanonherran Magnus Linderin vahva halu satsata synnyinkotiinsa ja koko Linderin perheen sitoutuminen välittyy organisaatiossa ylhäältä alas. Uusin satsaus toteutettiin viime keväänä kun Mustion Linnankrouvia laajennettiin arkkitehti Filip Linderin suunnittelemalla paviljongilla.

-Laajennus on mahtava mahdollisuus täyttää asiakkaiden toiveet. He ovat kyselleet vuosia paikkaa, jossa viettää yli 100 hengen juhlia sekä konferensseja. Paviljongin lisäksi myös muut uudet alueet, kuten baari ja toimisto, tekevät ravintolan työskentelystä paljon sulavampaa. Voimme myös tarjota enemmän mukavuutta asiakkaillemme. Monet ovat etsineet mukavaa paikkaa, jossa voi vain istuskella ja vain nauttia erityisestä ilmapiiristä. Nyt meillä on baari, joka tarjoaa rennon paikan juoda drinkki tai nauttia helposti pikkupurtavaa, kertoo Christine Linder.

Sekä vanhat että uudet asiakkaat ovat antaneet paljon myönteistä palautetta uudistuksista.

-Miellä on ollut valtava asiakasvirta tänä vuonna, kun jälleen avasimme. Voi sanoa, että odotuksemme ovat ylittyneet reilusti. Vaikuttaa siltä, että olemme löytäneet oikean tasapainon entisen rakastetun ja mukavan ilmapiirin ja uusien, nykytarpeisiin vastaavien tilojen välille. Olemme erittäin iloisia, kun pelkomme siitä, ettei uusia alueita hyväksytä, oli turha. Myös konferenssiasiakkaat ovat antaneet erittäin positiivista palautetta, ja meillä on syksyllä valtava kysyntä tapaamistiloista. Uskon vahvasti, että ainoastaan uudet tilat eivät tuo paljon asiakkaita, vaan myös keittiön erittäin vahva osaaminen. Koko konseptin pitää olla oikea, Linder sanoo.

Uudistukset eivät lopu tähän.

-Visioomme eivät kuulu pysähtyminen tai kehittymisen lakkaaminen. Mustion Linna on yli 200 vuota vanha ja se todistaa, että emme olisi kiinnostavia enää, jos olisimme lakanneet muuttumasta ja luomasta uusia asioita. Paljon uutta onkin suunnitteilla ja seuraava uudistus jo kulman takana. Keskitymme jälleen asiakkaidemme toiveisiin ja aiomme tehdä uudistuksia, jotka vastaamaan heidän tarpeisiinsa. Meille on omistajaperheenä tärkeää myös se, että Mustion Linna pysyy kukoistavana paikkana myös tuleville sukupolville ja kansalliselle perinnölle, Linder kertoo.

Mustion Linna haluaa kiittää saavutuksesta kaikkia työntekijöitään ja asiakkaitaan. Krouvin vanhat puuovet ovat auki, joten ei muuta kuin herkuttelemaan.