Nuorille suunnattua pelitoimintaa nyt myös Lohjalla

pelitalo.JPG

Pelitalossa päässe pelaamaan esimerkiksi Minecraftia, Overwatchia ja CS:GO:ta.

 

Harjulaan Dixin tiloihin on avattu nuorille suunnattu Pelitalo Base, joka on avoinna maanantaisin kello 16.30-20.00. Pelitalossa nuoret pääsevät pelaamaan monipuolisesti erilaisia pelejä. Nuoret pääsivät mukaan pelitaloprojektiin jo alkumetreillä, jotta he itse pääsisivät vaikuttamaan pelitalon toimintaan. Idea pelitalosta lähti nuoriso-ohjaaja Ilkka Kilposelta.

-Idea lähti siitä, että nuorisotoimella ei aiemmin ollut toimintaa tarjota pelaamisesta kiinnostuneille nuorille. Saimme AVI:lta digitaalisen nuorisotyön hankeavustusta, joka mahdollisti laitteiden hankinnan, Kilponen toteaa.

-Sitten haimme pelaamisesta kiinnostuneita nuoria osallistumaan pelitalon suunnitteluun, koska halusimme tehdä projektista nuorten näköisen, hän jatkaa.

Projekti lähti kunnolla käyntiin 4.9., kun parisenkymmentä nuorta kokoontui Dixissä nuoriso-ohjaajien kanssa miettimään, millaisia koneita ja pelejä pelitaloon hankittaisiin. Ensimmäisessä kokouksessa nuoret pääsivät pelailemaan lautapelejä sekä päättämään pelitalon nimestä. Koneiden osien päättämisen lisäksi nuoret saivat myös harjoitella koneiden kokoamista yhteisvoimin ja Basessa päästiin pelaamaan ensikertaa jo pari viikkoa sitten. Tällä hetkellä koottuna on kahdeksan tietokonetta, kaksi konetta odottaa vielä paria osaa.

-Koneissa on sisällä uusinta rautaa, joten koneiden tehoista ei pelaaminen ainakaan jää kiinni, Kilponen kehuu.

 

Pelitalo avaa ovensa virallisesti 6.11.

Pelitalo projektin kannattavuus on huomattu jo pelkästään muutaman kerran pohjalta. Nuoria on ollut joka kokoontumiskerralla paikalla ja Basessa vietetystä ajasta on selvästi nautittu.

-Pelitalon toiminta on kasvatuksellista eli korostamme toiminnassa pelaamisen hyviä puolia, kuten esimerkiksi yhteisöllisyyttä ja ehkäisemme mahdollisia haittavaikutuksia keskustelemalla niistä nuorten kanssa avoimesti. Noudatamme myös peleille määritettyjä ikärajoja, K18-pelejä emme pelaa ollenkaan, K16-peleissä voimme vanhempien luvalla joustaa muutaman vuoden kuvaohjelmalain mukaisesti aikuisen läsnä ollessa, Kilponen kertoo.

Pelitalo Base avaa ovensa virallisesti maanantaina 6.11. kello 16.30, jolloin tietokonepelien lisäksi pääsee pelaamaan myös lauta- ja konsolipelejä, joten tarjontaan on lähes kaikille. Toimintaan pääsevät mukaan kaikki pelaamisesta kiinnostuneet yli 12-vuotiaat. Tutustumaan pääsee jo ennen avajaisia lauantaina 4.11. Harjulassa järjestettävässä Pelipäivä 2.0 -tapahtumassa kello 12.00-18.00.

-Toivottavasti kaikki pelaamisesta kiinnostuneet nuoret tulevat käymään Pelitalossa, jotta saamme myös jatkossa kehitettyä toimintaa nuorten toiveiden mukaisesti, Kilponen toivoo. -Kilpapelaamisesta kiinnostuneillekin on suunniteltu toimintaa Pelitaloon. Olemme miettineet myös mm. VR-lasien ja muiden vastaavien uusien pelilaitteiden hyödyntämistä, hän jatkaa.