Suurluistelukiertue saapuu Lohjalle

Suomen Luisteluliiton 20. valtakunnallinen suurluistelukiertue saapuu Lohjan jäähalliin torstaina 16.11. Koululaisluistelut luistellaan kello 9.00-14.00 ja koko perheen luisteluilta pidetään kello 18.00-20.00. Ice Skating Tour kiertää 70 paikkakuntaa läpi talven ja se päättyy Sotkamoon 1.3.2018.

-Tapahtuman tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää suomalaisten perusluistelua ja innostusta liikuntaan luistimilla, sanoo kiertuepäällikkö Lauri Paalasmaa Luisteluliitosta.

Tapahtuma kokonaisuudessaan pyrkii liikuttamaan sujuvalla ja erittäin toimivalla koululaisluistelukonseptillaan oppilaita koko päivän.

-Kiertueella on kymmeniätuhansia alakouluikäisiä oppilaita. Hieno saada myös yläkoulut liikkeelle, sanoo Ida Kivisilta Taitoluisteluliitosta.

-Tavoitteenamme on liki 50 000 osallistujaa koko talvena. Kerralla luistellaan vähintään tunti. Keskimäärin poltetaan kiertueen aikana noin 20 miljoonaa kaloria osallistujien toimesta, joista oppilailla noin 15 miljoonaa kaloria, haastaa luisteluohjaaja Fanny Juvonen.

Iltatapahtumat on suunnattu koko perheelle unohtamatta pienimpiäkään luistelijanalkuja. Ohjelmassa on mm. limbo- ja luistelukilpailut, valsseja, kuntoluistelua, jäädisko ja luistele mun kaa -luisteluseikkailu perheen pienimmille vanhempineen.

Kiertueen pääjärjestäjä on Suomen Luisteluliitto ry. Menossa on mukana myös Suomen Taitoluisteluliitto ry. Paikkakunnalla tilaisuuden isännöi Lohjan kaupungin liikuntatoimi yhdessä koulujen kanssa.
Lisätieto: www.iceskatingtour.fi.