Tennarissa juhlitaan pian 30-vuotissyntymäpäiviä

Sporttikeskus Tennari täyttää tammikuussa 30 vuotta. Tennarin syntymäpäiviä juhlitaan 7.1.2018 liikunnan merkeissä. Luvassa on mm. ohjelmaa lapsille sekä salibandyn näytösottelu.

Tennarin syntymäpäiviä vietetään liikunnan merkeissä. Tilaisuudessa voi tutustu mm. tennikseen, jota kuvassa kokeilevat Tiia Luukkala (vas) Toni Ojala ja Heli Toiviainen Lohjan Liikuntakeskuksesta.

 

Lohjan keskustan alueen koulujen liikuntatilojen puute synnytti vuonna 1986 tarpeen sisäliikuntahallille, ja niin päätettiin rakennuttaa Tennari. Tennarin rakennuttajina toimivat Lohjan Liikuntahallit Oy ja Rakennusliike Salonpojat Ky. Tennari avasi ovensa asiakkaille marraskuussa 1987, mutta viralliset avajaiset pidettiin vasta tammikuussa 1988. Tennari on muuttunut vuosien varrella ja sitä on laajennettu mm. kuntosalin, kamppailuhallin ja lukiosalin myötä.

Nykyään Tennari on yksi Lohjan käytetyimmistä liikuntatiloista, sitä käyttää viikoittain noin 2 400 liikkujaa. Toni Ojala Lohjan Liikuntakeskuksesta kertoo, että monipuolisen harrastuspaikan lajivalikoima on laaja. Tennarissa harrastetaan mm. tennistä, sulkapalloa, kamppailulajeja, salibandya, nyrkkeilyä ja voimistelua. Tiia Luukkala Lohjan Liikuntakeskuksesta lisää, että Tennaria käyttävät harrastajien lisäksi alueen yläkoulut ja lukio.

30-vuotiasta Tennaria juhlitaan sunnuntaina 7.1.

-Tämä ei ole mikään pukujuhla, vaan toiminnallinen tilaisuus, jossa juhlitaan liikunnan kautta, eikä pönötetä, Ojala sanoo.

Aamupäivällä kello 10.00-12.00 paikalliset seurat, kuten Lohja Tennis, Lohjan Judo ja Voimisteluklubi Lohja, esittäytyvät ja järjestävät toimintaa perheille. Paikalla pääsee siis temppuilemaan, palloilemaan ja tutustumaan seurojen toimintaan.

-Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vuoden alussa aloitetaan uusia harrastuksia, joten nyt niihin on hyvä tilaisuus tutustua, Ojala sanoo.

Kello 11.45-12.00 luvassa on juhlapuhe ja muisteluita ja kello 12.00 alkaen Lohjan Salibandyn edustusjoukkue pelaa salibandyn näytösottelun Harjun Kiekon edustusjoukkuetta vastaan Tennarin lukiosalissa.

-Siitä tulee varmasti hauska peli, kommentoi Luukkala.

 

Tennarin tulevaisuus

Tilaisuudessa pääsee myös tutustumaan Tennarin laajennussuunnitelmiin ja sitä kautta Tennarin tulevaisuuteen.

-Tilaisuudessa kerrotaan uudesta Taimisto-Tennarin liikuntapuistosta, ja pohjapiirustukset ovat nähtävillä. Ihmiset pääsevät kyselemään ja näkemään kokonaisuuden siitä, mitä Tennari on tulevaisuudessa, Ojala kertoo.

Laajennuksen myötä lisää liikuntatiloja saadaan niin sisälle kuin uloskin. Suunnitelmissa on mm. tekonurmikenttä, toimintaa lapsiperheille ja uusia kuntoiluvälineitä.

-Tällä hetkellä suunnitellaan, mitä kaikkea Tennariin tulee. Alussa ollaan, mutta tavoite on, että valmista olisi asuntomessuiksi. Tennari tarjoaa tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia niin nykyisille lohjalaisille kuin tänne muuttaville uusille asukkaillekin, Ojala sanoo.

Hän näkee, että Tennarilla voi monipuolisena liikuntapaikkana olla suuri merkitys Lohjan vetovoimatekijänä, sillä nykyään moni uudelle paikkakunnalle muuttava kartoittaa juuri liikuntamahdollisuuksia.

-Liikuntapaikkarakentamiseen panostamisen voisikin nähdä kokonaisuutena, eikä vain terveysnäkökulmasta. Tennarikin on tavallaan osa messualuetta, koska se on ihan vieressä, hän toteaa.

Tennarin syntymäpäiville on vapaa pääsy. Osallistujille on kahvitarjoilu sekä buffet.