Voitto Nummela Thaiboxing Clubin Ivar Wikströmille

ivar3.jpg

Ivar Wikströmin potku osuu vastustajan kylkeen. (Kuva: Aku Heinonen)

 

Nummela Thaiboxing Clubin Ivar Wikström otteli Total Fight Night illassa Lahdessa viime viikonloppuna. Suhteellisen pikaisella komennuksella otteluun lähtenyt Ivar näytti jälleen mielen lujuutensa suostumalla yhden viestin jälkeen otteluun. Tapahtumapaikkana toimi Lahden Sibeliustalo. Puitteet illalle olivat siis enemmänkuin hienot. Tapahtuma oli todella hyvin järjestetty ja ilta sisälsi thainyrkkeilyn lisäksi jokusen vapaaottelu matsin. Tunnelma oli koko illan korkealla ja täysi tupa pitikin hyvää ääntä koko tapahtuman ajan. Lämmittely pisteenä toimikin vaatimattomasti Sibeliustalon pääsalin näyttämö. Tapahtumassa oli myös kansainvälisiä ottelijoita Venäjältä ja Ukrainasta.

Ivarin vastustaja olikin jo vanha tuttu MMA Joensuuta edustava Roni Lång. He kohtasivat Karkkilassa syyskuun alussa, jolloin Ivar vei voiton ensimmäisen erän keskeytyksellä. Revanssi asetelmaa ottelulle muistettiinkin järjestäjien toimesta kertoa jo alkumainostuksesta aina ottelun alkuun asti. Tämä toi hyvää ennakkosäpinää ja sähköä otteluun. Ivar oli pienoinen ennakkosuosikki, vaikka Lång painoikin punnituksessa kymmenen kiloa enemmän. Tämä toki oli tiedossa, koska ottelu oli sovittu raskaaseen sarjaan Ivarin normaali sarjan ollessa alle 91 kiloa. Huoltajina toimivat Marko Säkkinen sekä Tatu Varrio.

ivar2.jpg

Ivar nousemassa kehään päässään Mong Kong, jota käytetään thainyrkkeilyn alkutanssissa. (Kuva: Aku Heinonen)

Ottelu oli alusta asti todella vauhdikas ja Lång pääsi hieman yllättämään hyvällä rohkeudella ja röyhkeydellä.

-Vaikka kuinka oltiin painotettu, että tämä on uusi matsi ja edellisellä ei ole mitään väliä, niin hieman meillä taisi olla rotsi auki. Hieman taisi myös isojen otteluiltojen intensiteetti ja paine yllättää meidät, naurahtaa Säkkinen.

Ensimmäisessä erässä nähtiin molemmilta hienoja ja isoja osumia, joista silti Ivar vei suurimman osan nimiinsä. Nummelan kulmassa huomattiin silti pienoinen jäykkyys kautta yliyrittäminen ja se saatiinkin hieman paranemaan seuraaviin eriin. Toinen erä meni melko selkeässä etumatkassa, eivätkä tahtia haitanneet edes vastustajan stop-komennon jälkeen tulleet kaksi polvea Ivarin rintakehään hänen ollessaan köysissä jumissa. Toinen erä selkeästi siis Ivarille. Kolmanteen erään Säkkinen ja Varrio painottivat loppuun ja kovaa tekemisen tärkeyttä, ettei Lång pääsisi yllättämään vahvoilla lyönneillään. Vaikka siellä muutama osuma tulikin, niin Ivarin paketti kesti ja tekeminen pysyi hyvänä myös kolmannen erän ja näin ollen ottelun voitto kirjattiin Ivarille selkeästi tuomariäänin 3-0. Molemmat ottelijat saivat yleisöltä isot aplodit tästä vauhdikkaasta isojen miesten ottelusta.

-Aiempien juttujen toistohuumori jatkuu ja totean, että aivan hirmuinen jätkä toi Ivar. Kahdeksan kuukauden treenillä ottanut jo kuusi matsia, joissa on tullut SM-hopea, yksi keskeytys voitto ja nyt viimeisimpänä isossa illassa voitokas ottelu, mietiskelee Säkkinen.

Seura ei todellakaan lepää ja tulevana viikonloppuna onkin nuorten suomenmestaruus kisat, joissa on Nummelasta hyvä edustus neljän ottelijan voimin. Samana viikonloppuna käydään salikisatkin, joihin osallistuu vielä kaksi ottelijaa.

Tulevina viikonloppuina muutenkin ohjelmaa riittää Markon VAT tutkintotilaisuuden ja pikkujoulujen muodossa sekä tulevien salikisojen kanssa. Viimeisin starttikurssi loppui juuri ja seuraavaan alkuvuodesta alkavaan kurssiin otetaankin jo ilmoittautumisia vastaan. nummelatbc@gmail.com osoitteessa voi ilmoittautua tuleville kursseille ja kysellä lisätietoa seurasta. Seuran facebook sivulta löytyy myös infoa seuran toiminnasta.

ivar1.jpg

Ivarin käsi nostetaan voiton merkiksi. (Kuva: Aku Heinonen)