Emeliina Papinniemi (oik) ohjaa Luksian leipuri-kondiittori-opiskelijoita Nia Kiiskistä (vas) ja Henna Viitalaa suklaan temperoinnissa.

 

Luksiassa vietettiin leipuri-kondiittoripäivää maailmanmestari Emeliina Papinniemen kanssa. Papinniemi kertoi paitsi vuoden 2017 ammattitaidon MM-kilpailusta, joissa häin voitti ylivoimaisesti kondiittorisarjan, myös suklaasta ja sen käsittelystä.

Päivän aikana Luksian opiskelijat ja paikalle kutsutut alan työelämän edustajat pääsivät näkemään ja kokemaan käsin tehtyjen konvehtien salat maailmanmestarin tekemänä ja osin itse kokeilemalla. Suklaakuorten sisältä löytyi päivän päätteeksi mm. kahvia, mangoa, vadelmaa, pähkinää.

Luksiassa aloitettiin leipuri-kondiittori -koulutus elokuussa 2018. Uudessa koulutuksessamme on tällä hetkellä 19 opiskelijaa, jotka tulevat palvelemaan alueen yrityksiä tulevaisuudessa omalla osaamisellaan. Koulutukseen otetaan sisään opiskelijoita yhteishaun kautta, joka päättyy 13.3.2018 sekä myös jatkuvan haun kautta. Alasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Luksian hakutoimistoon.

Valmiita herkkuja.