Ulkoilureitit ja ladut ovat kovassa käytössä. Anniina ja Miro Silvander käyvät Keräkankareen laduilla hiihtämässä aina, kun mahdollista. Hiihtokilpailuihinkin osallistutaan ahkerasti.

 

Länsi-Uudenmaan Säästöpankki antoi voittovaroistaan lahjoitukset Saukkolan kylätoimintayhdistys ry:lle ja Pusulan Urheilijat -58 ry:lle. Voittovaroja jaetaan ympäri pankin toimialuetta. Muutama viikko sitten lahjoitukset annettiin Sammattiin ja Karjalohjalle. Meneillään olevalla jakokierroksella vuorossa ovat myöhemmin vielä Nummela ja Karkkila.

-Länsi-Uudenmaan Säästöpankki lahjoittaa vuosittain osan voitostaan toimialueen paikkakunnilla yleishyödyllisiin tarkoituksiin, osa voitosta jää omiin varoihin lakisääteisen vakavaraisuuden ylläpitämiseen ja osalla maksetaan veroja. Vahvan vakavaraisuuden turvin pystymme ylläpitämään ja kehittämään pankin toimintaa koko pankin toimialueella, kertoo pankinjohtaja Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankista.

Paason mukaan Lohjan eri kylien vetovoimaisuus muodostuu viihtyisästä asuinympäristöstä ja lähipalveluista.

-Tarjoamme monipuolisia pankkipalveluja kattavasti koko Lohjan alueella. Näillä lahjoituksilla haluamme tukea viihtyisyyden kehittämistä Pusulassa ja Saukkolassa. On tärkeää, että koko Lohja voi hyvin ja kaikissa sen eri kylissä on vetovoimaisuutta, Paaso sanoo.

Hän kertoo, että lahjoituksella halutaan tukea tällä kertaa ympäristöön liittyviä hankkeita. Lahjoituksen saajat valikoituivat pankin konttorien hallintoryhmien ehdotusten mukaan.

Lahjoitukset julkistettiin Keräkankareen hiihtomajalla. Kuvassa Jorma Kaira Pusulan Urheilijat -58 ry:stä (vas), Marianne Laitinen Saukkolan kylätoimintayhdistys ry:stä, Marita Kaarnivuo Länsi-Uudenmaan Säästöpankista, Pauli Korhonen Saukkolan Säästöpankin hallintoryhmästä, Seija Ulenius Saukkolan kylätoimintayhdistys ry:stä ja pankinjohtaja Tuomo Paaso Länsi-Uudenmaan Säästöpankista.

 

Tukea Pusulan Urheilijat -58 ry:lle

Pusulan Urheilijat -58 ry saa 1 500 euroa käytettäväksi liikunta- ja latureittien sekä liikuntapaikkojen kunnostukseen ja ylläpitoon.

– Keräkankareen alueella on kesällä ja talvella monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Alueella on mahtavat suunnistusmaastot ja talvella on moottorikelkalla tehdyt valaistut ladut. Ulkoilukeskuksessa on liikuntareittien lisäksi hiihtomaja, kaksi saunaa, grillikatos ja kota, kertoo Jorma Kaira Pusulan Urheilijoista.

-Säästöpankista saamamme lahjoitus auttaa meitä ylläpitämään monipuolisia liikuntapalvelujamme. Se tulee todella tarpeeseen, koska rakennuksemme ovat kovassa käytössä. Niitä on kunnostettu talkoovoimin, mutta talkooväestä on pulaa, Kaira jatkaa.

Hän kertoo, että Keräkankareen alueella harrastetaan monipuolisesti. Hevosharrastajatkin ovat löytäneet alueen ja pitäneet siellä mm. matkaratsastuskilpailuja. Tulossa on myös isot suunnistuskilpailut. Tukea on saatu aiemminkin.

-Lohjan Liikuntakeskus antoi vuosi sitten rahaa ekovessoja varten, Kaira toteaa.

 

Tukea Saukkolan kylätoimintayhdistys ry:lle

Saukkolan kylätoimintayhdistys ry saa myös 1 500 euroa käytettäväksi liikunta- ja

latureittien kunnostukseen ja ylläpitoon.

-Saukkolan kylätoimintayhdistys ylläpitää Saukkola – Nummi -alueella kuntopolkuja ja hiihtolatuja. Saukkolassa on paljon asukkaita ja heille on tärkeää liikunnan ja ulkoilun harrastaminen. Kuntopolun varrella on korjausta vaativia kosteita paikkoja, jotka pystymme kunnostamaan Säästöpankista saamamme lahjoituksen avulla, toteaa Marianne Laitinen kyläyhdistyksestä.

-Saukkolan taajaman sivussa on kuntorata, jota on laitettu kuntoon. Saukkolan kylätoimintayhdistyksen rahat ovat menneet siihen, että saataisiin lenkkipaikka. Meilläkin on sama ongelma, että talkooväkeä ei oikein saavu. Yhden miehen voimin on tehty paljon. Olemme nyt todella onnellisia lahjoituksesta, sanoo Seija Ulenius Saukkolan kylätoimintayhdistyksestä.