Unohtumaton operettielämys opiskelijoille

Opiskelijat saavat opiskelijakortilla edullisempia lippuja Franz Leharin säveltämään Paganini-operettiin Lohjan Laurentius-salissa 15.4. klo 14.00.

-Haluamme tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tutustua operettiin matalammalla taloudellisella kynnyksellä. Olen itse operettifani ja haluaisin pystyä näyttämään myös muille nuorille, ettei operetti ole pölyttynyt tai elitistinen taiteenmuoto, eivätkä sen esittäjätkään ole jäykkiä kivikasvoja, kertoo operetin tuottaja Sara Sainio.

Operetti on monelle taiteenlajina etäinen, vaikka se muistuttaa huomattavasti kepeitä musikaaleja tai värikkäitä ja lauluntäyteisiä piirrosanimaatioita, jotka ovat tulleet monille tutuiksi. Myös Lohjan Laurentius-salissa esitettävä Paganini yhdistää parhaat palat oopperasta ja musikaalista. Operetti tuo esiin tasokkaan laulun, laadukkaan näyttelijäntyön ja vauhdikkaan, iloisen juonen.

-Paganini on mielestäni Lehárin paras operetti. Sitä laulaessa lähtee sydän rinnasta, operetin nimiroolissa esiintyvä tenori Jyrki Anttila kehuu.

Huippusäveltäjä Franz Lehárin Paganini on intohimoinen rakkaustarina, joka sisältää operetille tyypillistä kepeyttä ja huumoria. Viulisti Paganini on palvottu virtuoosi, joka voittaa naisen kuin naisen sydämen.

Niccolò Paganini oli italialainen viulisti ja säveltäjä. Häntä voidaan luonnehtia maailman ensimmäiseksi rock-tähdeksi – niin ihailtu taiteilija hän aikanaan oli. Paganinin tiedetään olleen myös uhkapeluri ja naistenmies, ja näistä aineksista Lehár on saanut aikaan mitä vaikuttavimman operettiteoksen.

Jyrki Anttilan lisäksi rooleissa kuullaan mm. Laura Pyrröä, Emilia Vesalaista, Vikke Häkkistä ja Jouni Kokoraa.