Viihdettä iltapäivään, yöhön, aamuun

Oli aikoja, kun pelejä pelattiin vain laudalla ja satuja luettiin ääneen kirjoista. Nykyään lautapelejä kyllä pelataan vielä laudoillakin mutta monet ovat niistä siirtyneet nettiin ja saavuttaneet sitä kautta aivan uuden pelaajakunnan. Äänikirjat taasen ovat olleet jo jonkin aikaa saatavilla, nykyään vaan entistä helpommin mobiilissakin. Äänikirjat tulivat aluksi C-kasetteina mutta nykyään ne ovat niin monen muun pelin ja ajanvietteen tapaan pilvessä – kuunneltavissa koska vain mobiilisti, olet sitten missä vain.
Mutta oletko huomannut että nämä kaksi asiaa on myös yhdistetty eli pelit ja sadut?

Yhtenä esimerkkinä on Jaakko ja pavunvarsi eli tarina Jaakosta, joka saa haltijalta taikapapuja lahjaksi, heittää ne pihalle ja huomaa niiden kasvavan valtavaksi kasviksi joka ulottuu yli pilvien. Nyt tämä on saavutettavissa nettikasinolla, jolla on peli nimeltä Jaakko ja pavunvarsi eli Jack and the Beanstalk. Se pääsetkö sinä pelaamalla kuinka ylös on sinun omasta onnestasi kiinni. Tarinassahan Jaakko lähtee kiipeämään pavunvartta ja päätyy pilvien yläpuolelle maailmaan, missä on jättiläisen asuttama linna. Jättiläinen yrittää syödä Jaakon, mutta tämä onnistuu pakenemaan ja laskeutumaan pavunvartta pitkin takaisin maan kamaralle. Jätti, joka yrittää seurata Jaakkoa, paiskautuu maahan kun Jaakko hakkaa pavunvarren poikki – mitä tapahtuu samannimisessä pelissä….

Eikä ainoastaan Jaakko, vaan moni muukin hahmo on päässyt erilaisiin peleihin mukaan. Voit pelata peliä, missä päähahmona on anime prinsessa Koi tai vampyyripeliä tai miksei lintuja, jotka hämärästi hieman muistuttavat suomalaisten kuuluisaksi tekemiä lintuhahmoja. Yhtälailla pelimaailmoissa seikkaillaan Rooman armeijan kuvioissa, Vegasin yössä ja Pandojen kanssa viidakossa – pelejä on jos johonkin lähtöön.

Kolikkopelit verkossa ovat siis melkoisen kehittyneet viime vuosina ja uusia pelejä syntyy sitä mukaan, kun huomataan, että jotkin pelit tai teemat eivät ole enää ajanmukaisia. Monissa netin peleissä etsitään kulta-aarretta, ja sitähän niillä omilla pelirahoilla yritetään metsästää, ja hyvä onniset siinä onnistuvatkin.

Aina ei peleissä metsästetä aarteita ja ammuta pahiksia – Flowers pelissä pyöritetään rullia ja saadaan voittoriveille erilaisia kukkia ja kirjaimia, joiden yhdistelmillä voi voittaa sitten oikeata rahaa – ja jollei halua pelata oikealla rahalla, aina voi pelata leikkirahalla, jota sinulla on käytössäsi 50000 kolikkoa ilman mitään rekisteröintiä – vain huvin vuoksi. Jokaisen pelin yhteydestä löytyy i-näppäin, jota kautta voi tutustua erilaisiin voittomahdollisuuksiin kunkin pelin kohdalla.

Poltadassa peli alkaa sodan taistelutantereelta ja pelissä pyritään saaman leijonia esille niin, että paras yhdistelmä saa aikaiseksi 180 000 kolikon voiton. Pelissä liikkuvat niin hevosien avulla ratsuväki kuin tykistö ja jalkaväki ja kuten sotatantereella myös pelissä on monia erilaisia strategioita. Pelioppaassa pelaajille opastetaan kolme perustasoa: optimoija, tasohyppijä sekä boostaaja ja hyppijä. Pelaaja voi myös itse määritellä asetuksissa onko pelissä musiikkia tai peliääniä mukana – aivan kuten useimmissa peleissä – riippuen täysin omasta halusta. Tätäkin peliä voit pelata huvin vuoksi ilman oikeata rahaa.